Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylvias rabarberkaka

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rabarberkaka med kinuski. Sååå gott....

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet. Töm smeten i långpannan och strö på rabarber efter tycke och smak. Gräddas i 20 minuter. Koka kinuskin (ska vara ganska lös) och häll över kakan och grädda tills kakan är färdig ca 15 minuter. Servera vaniljsås till.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • CarolinaWestberg 4 augusti 2008

    Den här kakan var den godaste jag någonsin bakat. Jag lade i jordgubbar och lite äpple med och det gjorde den ändå godare.

  • anluk 23 maj 2009

    Var bland det godaste jag bakat! Och enkelt! Funderar på att prova med andra bär nästa gång eftersom jag ska undvika rabarber...

  • bp72 6 juni 2009

    Vilken super god kaka.Går även att frysa in och ta fram och värma lite i micron.

  • jimboz 15 maj 2010

    Makalöst god kaka jag har nog aldrig använt så här mycket socker någon gång men det finns ju en tanke med allt..Jag smög in ett par kanelade äpplen och bröade formen med kokos... Sanslöst god tyckte vi 3 grabbar här hemma..

  • kossan 22 maj 2010

    Blev omtyckt av våran familj. Komer baka denna goda kaka fler gånger. Tack för ett kanongott recept

  • Glitterfia 1 juni 2010

    Gjorde halv sats av den här kakan idag (med 3 ägg) och gräddade i en springform. Väldigt, väldigt söt men med en perfekt brytning med rabarbern. Nästa gång ska jag använda mycket mer rabarber. För fler gånger blir det, sommaren är lång =)

  • kossan 22 juni 2010

    Måste ännu en gång påpeka att denna är fantastiskt god. Fullpoängare!!!

  • leinur 3 juli 2010

    super god......var lite tveksam ibörjan.....men herregud va populär den va

  • Anna-Malin 24 november 2010

    Jättegod kaka! Var dock lite osäker på när den där kinuskin var klar, vilket gjorde att det drog ut lite på tiden och kändes en aning bökigt.

  • mmarika 13 juni 2011

    God! O lättbakad :)

  • sandja 4 juli 2011

    Supersmarrig! Provsmakade en bit nu direkt efter att jag gjorde den, är säkerligen ännu smarrigare med lite vaniljsås till. Dessutom lätt att göra. Denna ska jag absolut göra fler gånger :)

  • nillapilla 7 juli 2011

    OTROLIGT god jätte jätte god! Gillar inte rabarber, men med denna kaka blir det underbart åt den lite ljummen med mjuk rörd vaniljglass. Har också provat att stoppa jordgubbar i den istället för rabarber. Och det blev succe.

  • Pepa71 30 maj 2012

    Hej Ika! Ja men visst är detta en toppengod kaka! Jag brukar variera med att använda äppel eller hallon istället och det funkar också bra. =)

  • Kvista35 7 juni 2012

    jättegod kaka jag tillsätter lite kanel också så blir rabarbern mindre syrlig

  • Theaisaksson 11 augusti 2012

    Jag hade både rabarber och frusna hallon, vilket blev jättegott ! :)

  • Keadyeva 4 april 2013

    Mycket enkel att gora och supergod. Jag anvande applen istallet for rabarber och strodde lite socker och kanel over dem. Jag blandade kinuskin och lagade den under de forsta 20 min kakan graddades. Kakan blev jattegod och perfekt blandning av sott och surt (sura matapplen) och perfekt att den fyller hela langpannan. Lika god varm som kall med eller utan vaniljsas. En klar favorit som kommer att bakas igen (men inte pa ett tag eftersom jag inte kan lata bli att ata en bit varje gang jag gar forbi)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.