- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Egentligen en vaniljkladdkaka med Amarettokräm kompletterade av en frisk brytning med sötsyrliga jordgubbar. Synda bör man...
Instruktioner
- Smörj och bröa en form. Smält smöret. Vispa ägg och socker ordentligt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten. Grädda i 200 grader 20-25 minuter.
- Gör krämen under tiden. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tillsätt potatismjölet. Koka upp under konstant vispning. Ta av värmen när krämen tjocknat. Låt kallna.
- Bred krämen över kakan. Toppa med jordgubbar, eller nåt annat gott. Servera med en klilck vispgrädde eller vaniljglass.
- Syndigt gott!
Publicerat den
13 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar