Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrenkaka med citron och kokos och syrentäcke

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Nygräddad Syrenkaka med citron toppat med kokos och syrenbloms täcke. Mitt egna påhitt. Supergod och saftig dessutom. Jättenöjd!

Ingredienser

Instruktioner

Kakan: Smält smöret. Smörj bakplåtsklädd långpanna (ca 25 x 40 cm) Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker. Blanda ner syrenblommorna, mjölblandningen och mjölken. Tillsätt sist i citronsaften och smöret. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader (ej varmluft) i ca 20 min. Under tiden kakan gräddas blanda ihop kokos och syrentäcket. Vispa rumsvarmt smör och socker. Tillsätt vaniljsockret, kokos, syrenblommorna och saften från citron. Bred smeten över den varma kakan och ställ in i ugnen igen i ca 5-10 min tills täcket har fått en fin färg. Låt sedan kallna och skär upp i lagom stora bitar. ca 24 st. Ät och njut av sommaren!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.