Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig citronkaka med kanel

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En enkel vardagskaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform ca 25 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda i mjöl och bakpulver. Riv skalet på citronen och pressa ur citronsaften och blanda i. Rör ner kesellan.
  3. Strö på hälften av kanelsockret. Klicka på resten av smeten och strö sen över resten av kanelsockret. Grädda i ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • beca 8 november 2011

    Hej Ska man varva smeten och strösslet i formen?

  • mafia 8 november 2011

    ja, du har rätt. Man häller i halva smeten och sen halva kanelsockret, sen resten av smeten och ovanpå där resten av kanelsockret. Förlåt mitt slarv, jag ska redigera det Hälsningar Mafia

  • beca 9 november 2011

    Vilken!! god kaka. Den kommer jag att baka många gånger. Tack för receptet.

  • annan5 12 november 2011

    Åh vilken enkel o god kaka! Jag gjorde den med glutenfri mjölmix och den blev perfekt! Tak för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.