Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig citronmarängpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade dette när jag städade ut min receptlåda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 º. Blanda snabbt samman pajdegen och tryck ut den i en liten ugnsfast form. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Det ska få lite färg.
  2. Fyllning: Vispa ägg med saft och skal från citronen. Sikta ner florsockret i äggsmeten under vispning. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugn ca 10- 15 minuter.
  3. Vispa äggvitan styv. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och fast, ca 2 minuter. Ta ut pajen och bred på marängen. Grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills ytan fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.