Jag är väldigt, väldigt svag för rulltårtor av alla de slag, utom möjligtvis drömtårta. Och så hittade jag den här i Allers nr 32/10 - och blev golvad direkt. Måste testas med det snaraste, medan persikorna fortfarande är i säsong!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Mät upp äggvitorna i en ren bunke och låt dem stå framme en stund så att de blir tempererade. Vispa dem till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning tills smeten är blank och styv.
- Sikta ned vetemjöl och potatismjöl i smeten. Tillsätt citronskal och rör varsamt smeten slät.
- Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm, och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Bottnen ska vara svagt gyllene och kännas litet torr på ytan.
- Dra bakpapperet med bottnen ur långpannan och låt kallna på bakgaller.
- Vispa grädden till fyllningen. Rör varsamt ned yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Vänd den kalla marängbottnen upp och ned på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred över gräddfyllningen.
- Skär persikorna i bitar och fördela dem över fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av smörpapperet.
- Garnera marängrullen med persikoskivor, litet finstrimlat citronskal och ev citronmeliss. Servera ganska omgående, så att inte marängen tappar sin sprödhet.
Publicerat den
12 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar