Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig marängpaj på viktväktarvis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket god och värd att äta. 8,5 per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa samman smör, mjöl och strösocker. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm tvärsöver. Stötta kanterna med aluminiumfolie och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen i 225°. Tag ut och låt svalna, tag bort folien.
  2. Vispa vitorna till fast skum. (Var noga med att såväl skål som visp är helt fettfria, annars blir vitorna inte pösig). Vänd försiktigt ner lite socker i taget.
  3. Fördela sylten på pajbotten. Bred marängsmeten över sylten och grädda 8-10 minuter mitt i ugnen i 150° tills marängen fått fin färg.
  4. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.