Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig nektarinpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Härlig i sommartider, god att äta direkt eller dagen efter, snabb och mycket enkel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Blanda bakpulver, socker och vetemjöl i en bunke och häll det smälta margarinet på, rör om. Tryck ut degen i en form, ca 30 cm i diameter. Kanterna behöver ej vara särskilt höga. Grädda i ugnen på 200 grader i 12 min.
  2. Smält gelén i en kastrull på svag värme så att den blir flytande. Pensla på en tredjedel av gelén med bakpensel på pajskalets botten. Skiva nektarinerna och lägg över hela pajen. Pensla på resten av gelén ovanpå nektarinklyftorna.
  3. Serveras med fördel med créme fraîche som man blandar med lite florsocker efter behag eller någon passande likör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.