Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig paj med citron och lime

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Len och krämig citruspaj som är så där perfekt syrlig i smaken. Ur Allers nr 9/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Smält smöret på låg värme i en kastrull. Rör i socker, mjöl och äggula och vänd ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, och ställ formen i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta citron och lime väl, riv skalet och pressa ur saften. Det går bäst om man tvättar frukten i ljummet vatten.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Strö över mjölet och vispa in det noga. Rör i grädde samt skal och saft från citrusfrukterna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat, ca 30 minuter. Ta ut pajen och låt kallna helt i formen.
  4. Lossa pajen ur formen och pudra över florsocker vid serveringen. Lägg citronmelissblad i en hög mitt på pajen. Vispad grädde är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.