Len och krämig citruspaj som är så där perfekt syrlig i smaken. Ur Allers nr 9/12.
Instruktioner
- Pajdeg:
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Rör i socker, mjöl och äggula och vänd ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, och ställ formen i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta citron och lime väl, riv skalet och pressa ur saften. Det går bäst om man tvättar frukten i ljummet vatten.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Strö över mjölet och vispa in det noga. Rör i grädde samt skal och saft från citrusfrukterna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat, ca 30 minuter. Ta ut pajen och låt kallna helt i formen.
- Lossa pajen ur formen och pudra över florsocker vid serveringen. Lägg citronmelissblad i en hög mitt på pajen. Vispad grädde är gott till.
Publicerat den
30 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar