Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Systrarna Eisenmans mocka- och chokladkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bli inte förvånad när du sätter skeden i den färdiga kakan att kaffet har sjunkit till botten och blivit till en härlig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsform.
  3. Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull över låg värme. Blanda med socker i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  5. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken och blanda till en slät smet. Häll den i formen.
  6. Blanda socker, farinsocker och kakao och strö över jämnt över kaksmeten. Avsluta med att hälla det varma kaffet över smeten. Blanda ej.
  7. Grädda i ugnen i 40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
  8. Strö över kokos och servera varm med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Niloin 6 mars 2009

    God men väldigt mäktig! (Ta små bitar^^)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.