Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Smakar som den godaste (och fräschaste) rätten på asiatiska krogen. Dessutom enkel att göra och går att förbereda innan gästerna kommer. Hittade receptet på nätet för några år sedan, på en hemsida med en massa fina recept. Har gjort rätten många gånger sedan dess och den smakar alltid lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp eller skär kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar (ungefär som dubbla sockerbitar). Blanda dem med salt och sambal oelek. Blanda kycklingbitarna med maizenamjölet alldeles innan stekning. Stek bitarna i omgångar i olja i väl upphettad stekpanna. Använd en stekpanna med "släpplättbeläggning", annars är det lätt hänt att kycklingbitarna bränner fast. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna i en wokpanna eller liknande som sedan kan användas vid servering.
  2. Skär purjon i cm-tjocka sneda skivor. Skär paprika i bitar (inte för små). Fräs purjolök och paprika i olja i het stekpanna några minuter under omrörning. Lägg sedan grönsakerna ovanpå kycklingen. Rosta nötterna några sekunder i torr het stekpanna. Häll dem över grönsakerna.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och hetta upp på spisen. Red såsen med 1 msk maizena utrört i ½ dl kallt vatten. Låt inte såsen fortsätta koka efter redningen. Så här långt kan man förbereda. Inför servering blandas såsen med kycklingen och grönsakerna och rätten hettas upp på nytt. Servera genast med jasminris och ett gott ljust öl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammis 17 juni 2009

    Suuupergott detta kommer jag att göra flera gånger men då gör jag dubbel sås jag ökade även sambalen fem stjärnor från mig

  • theodora 27 juni 2009

    Jättegott! Men smakade inte som utomlands...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.