Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

T-benstek från Texas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Samla familjen och bjud på denna populära kötträtt tillsammans med en varm och smakrik majssallad. Detta är en given succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur, skölj och finhacka jalapeñon. Skala och finhacka vitlöken. Blanda limesaft och worcestershiresås med jalapeño och vitlök i en glasskål. Putsa köttet och lägg ner det tillsammans med marinaden i en plastpåse. Pressa ur luften, knyt samman och lägg i kylskåpet 30 minuter.
  2. Hetta upp grillen. Klä grillgallret med aluminiumfolie och lägg på köttet, släng marinaden. Grilla köttet tills det är läckert gyllenbrunt, ca 15 minuter. Vänd steken en gång.
  3. Gör salladen medan köttet grillas. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna. Fräs majs, paprika och lök på medelvärme under omrörning 5 minuter. Tillsätt chili, vinäger och socker. Fräs ytterligare 1 minut. Skeda upp grönsaksblandningen i en skål. Lägg steken på ett serveringsfat och skiva upp den. Servera genast tillsammans med den varma salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.