Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Taboulé med citronmarinerade laxspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och matig laxrätt som tar en stund att göra, men det är det värt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skinnet och skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på 8 träspett. Blanda citronskal, olja, citronolja och peppar. Häll citronmarinaden över laxspetten. Förvara i kyl.
  2. Koka libanesisk couscous i vatten, saffran, lagerblad, grönsaksbuljong och salt på svag värme ca 45 minuter tills de är mjuka och vätskan kokat bort.(Om du inte hittar libanesisk couscous, ta vanlig, och följ koktid på paketet.) Blanda ihop marinaden. Häll den över couscousen och låt svalna.
  3. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten cirka 1 minut. Häll bort kokvattnet och spola i kallt vatten. Finstrimla sockerärterna. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar och strimla purjolöken.
  4. Blanda matlagningsyoghurt, vitlök, mynta, salt och peppar. Låt gärna såsen dra en timme i kylskåp före servering. Servera taboulé med marinerade laxspett och myntasås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.