God och matig laxrätt som tar en stund att göra, men det är det värt!
Instruktioner
- Skär bort skinnet och skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på 8 träspett. Blanda citronskal, olja, citronolja och peppar. Häll citronmarinaden över laxspetten. Förvara i kyl.
- Koka libanesisk couscous i vatten, saffran, lagerblad, grönsaksbuljong och salt på svag värme ca 45 minuter tills de är mjuka och vätskan kokat bort.(Om du inte hittar libanesisk couscous, ta vanlig, och följ koktid på paketet.) Blanda ihop marinaden. Häll den över couscousen och låt svalna.
- Koka sockerärterna i lättsaltat vatten cirka 1 minut. Häll bort kokvattnet och spola i kallt vatten. Finstrimla sockerärterna. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar och strimla purjolöken.
- Blanda matlagningsyoghurt, vitlök, mynta, salt och peppar. Låt gärna såsen dra en timme i kylskåp före servering. Servera taboulé med marinerade laxspett och myntasås
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar