- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Min favorit! Så gott, älskad av alla jag bjudit. Gillar du myckte botten och tacos så gillar du denna!
Tänk på att det är en Panpizza.. Degen blir hög, om man vill ha tunnare botten så kan man halvera degen och kavla ut tunnt över plåten, blir gott så också.
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten 37grader. Blanda i resten av ingredienserna, arbeta ihop till en smidig deg och jäs under bakduk 30min.
- Stek upp köttfärsen med tacokryddan och låt svalna.
- Blanda Gräddfilen med några pressade green chili och ställ in i kylen.
- Kavla ut degen till valfri form på bakplåtspapper minst 1 cm tjockt.(jag brukar ibland göra 2 runda och ibland kavla ut över en hel bakplåt.) Jäs under duk 30 min.
- Slå igång ugnen på 225grader.
- Bred ut tomatpurén över botten, Sedan köttfärsen, chilin, hackad lök och klicka ut rikligt med tacosås. Strö ost över, helst en smakrik och ställ in i ugnen.... Gräddas näst längst ner ca 15min i 200grader, tills osten har fått färg.
- Serveras med gräddfilen! Mums!!
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ganska god pizza men inte jättegod
god smak ,men botten blev lite för tjock ska pröva att kavla ut den lite extra nästa gång
Kommentar: Detta är Panpizza, botten ska vara helst 3cm tjock då den är färdig... Sen så är det ju en fördel att gilla green chili och styrkan... Så gillar man inte tjock botten så tar man mindre deg och kavlar den tunn.. Och gillar man inte då det är starkt kan man skippa chilin..
God. Alla i familjen gillade den.