Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacoköttfärslimpa med stekt potatis och varm salsasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gillar man tacoinspirerad mat så är detta en höjdare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop gräddfilen, ägget, fransk löksoppa och tacokryddan till en smet. Krydda efter behag. Rör ner nötfärsen. Forma till en limpa och lägg på en smord plåt. Ställ in i ugnen i ca 50 minuter.
  2. Skala potatisen och koka den tills den är färdig. Låt den svalna lite och dela den sedan i mindre bitar och stek. Strö över ett par nypor ströbröd.Klipp över lite gräslök och salta pch peppra.Stek alltsammans tills det fått fin färg.
  3. Koka upp crème fraiche i en tjockbottnad kastrull. Rör ner burken med Garlic salsa. Krydda med lite peppar och salt. Låt puttra och ta sedan av kastrullen från plattan.
  4. Klart att servera!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mikkos40 4 november 2008

    Jag har nu ätit din tacoköttfärslimpa,alla tyckte ej om den i familjen dottern och frun tyckte ej om limpan dem tyckte inte det passade med tacokryddan i den, men såsen var god sa dem. Själv tyckte jag den var helt okej,sonen tyckte så där. Men kan man ej göra den med blandfärs och tex grädde istället tyckte den var lite torr med nötfärs?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.