Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

Ursprungligen kommer tacos från Mexico och är helt enkelt plockmat som äts i ett bröd gjort på majs- eller vetemjöl. Men de senaste decennierna har tacos kommit att bli något av en nationalrätt även i Sverige. Fredagsmyset är helt enkelt inte komplett utan tacos! Varför inte göra en smakrik och mättande tacopaj nästa gång det vankas allas vår fredagsfavorit? Med kryddig köttfärs, grönsaker och gratinerad ost på toppen blir det här en garanterad favorit hos alla familjens medlemmar. Fyllningen går att variera på många sätt, testa till exempel att göra tacopaj med kyckling istället för köttfärs! Och vill du göra din tacopaj LCHF byter du bara ut vetemjölet i pajskalet till mandelmjöl och fiberhusk. Smakligt fredagsmys!


Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla ut degen, täcka därefter kanterna upp efter formen (gärna löstagbara botten) Bryn lök och köttfärs som vanligt och tillsätt tacokryddmix och vatte...

40 min
4-6
26

Ugn 200 grader. Hacka löken och bryn den. Blanda sedan i kött färsen och bryn tillsammans. Pressa i vitlöken. Blanda i tacokryddan samt lite vatten. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. Bla...

5
23

Blanda ihop alla ingredienserna till pajskalet till en deg, låt den vila i kylen i 30 minuter. Bryn köttfärsen, blanda ner tacokryddan och ½ dl vatten, låt det småputtra i 10 minuter. Sätt på ug...

6
15

Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 10 min. Stek köttfärs. Hacka lök och paprika i bitar och fräs med köttfärsen. Blanda i kryddpåsen och toma...

30 min
4
12

Pajdeg: Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten. Tryck ut degen i pajformen och na...

1 h
7

Deg: Blanda mjöl, salt och bakpulver. Smula i margarinet. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Smöra en form, ca 30x40 cm, och tryck ut degen. Sätt in i ugn i ca 10 minuter. Fyllning 1:...

4-5
6

Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Skär smöret i tärningar, häll ner det i mjölblandningen och nyp snabbt ihop degen. Häll i mjölken, börja med den mindre mängden och tillsätt ev lite til...

6
5

Tryck ihop margarin,mjöl och krydda. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen, låt vila svalt i 30 minuter. Tryck ut degen och förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Stek under tiden köttfärsen...

1 h 30 min
8
5

Välj en av pajdegarna och gör den. Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i...

1 h
4-6
4

Blanda till pajdegen. Mjöl, salt, bakpulver, margarin, mjölk i en mixer. Tryck ut i en djup ungsfastform. Som är smord. Stek färsen med löken och tillsätt tacokrydda och vatten. Läggs i pajskalet...

30 min
4-6
4

Blanda alla ingredienser till pajdegen i t.ex en matberedare och blanda med kniven. Lägg degen i plastfolie och ställ kallt minst en timme. Pajen går att förbereda hit. 1 timme (eller mer) sena...

1 h 30 min
4-6
3

Ugn 225 grader Fyllningen: Fräs köttfärsen, skiva/hacka löken och häll på önskade kryddor och vätska. Låt puttra ca 5 minuter. Täcket: Rör ihop alla ingredienserna och smaksätt den. Gör nu...

4-5
3

Ugn 200º. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfas...

4-6
3

Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, mjölk, smör och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform, t ex springform, så det blir en rätt hög kant och grädda i ugn på 225 grader. Hacka lök och stek...

25 min
5-6
3

Lägg smöret i pajformen och smält i ugnen. Vispa ägg cog grädde. Häll sedan i pajformen med det smälta smöret. Låt grädda i ungen tills den fått en gyllenbrun färg. (225 grader) hacka löken, stek d...

25 min
4-5
2

Pajdegen skall vila i kylskåpet i 30 minuter. Stek köttfärsen i stekpannan, tillsätt tacokrydda + vatten och crème fraichen. Forma degen i långpannan. Häll fyllningen på degen. Skiva tomater och...

8-10
2

1. Börja med att blanda ihop degen till pajskalet i matberedaren. 2.Kavla ut degen och klä en ugnssäker form med degen. 3. Ställ i kylskåpet ca 20-30 min medan du göra fyllningen. 4. Sätt på ug...

1 h
4-5
2

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en...

6
2

Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med pajdegen. Bland torra ingredienser och häll sedan på vattnet och oljan och rör i hop med en sked. Degen kladdar inte på händerna och är lätt att platta ut i en...

4
2

Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smötet i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila. Bryn färsen med vitlök och k...

40 min
4-6
2

Till pajdegen: Mät upp mjölet i en skål. Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp ca 30 min. Förgrädda pajskal...

6-8
1

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den i en 24 eller 28 cm rund form, jag använde en 28 cm rund form. Låt stå kallt medan du gör köttfärsen. Hacka löken oc...

4-5
1

Pajdeg: Sätt ugnen på 175°C. Blanda allt mjöl med salt och rör ihop med olivolja. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ i kylen ca 15 min. Tryck ut degen i en pajform, täck kanterna med...

1

Sätt ugnen på 225 grader Börja med att blanda ihop ingredienserna till degen. Tryck ut den färdiga degen i en smord långpanna. Stek färs och lök i stekpanna. Blanda i tacokryddor och vatten oc...

1 h
6-8
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.