Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tacofest. En het och god paj. Servera den med svalkande gräddfil och krispiga tacochips. Laga mexikanskt nästa gång du bjuder hem vännerna. Tomater, chilipeppar och spiskummin sätter färg och smak på maten som har blivit omåttligt populär här i Sverige.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  3. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
  5. Tips! Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden Arla köket lätt crème fraiche paprika chili med 1 dl och öka motsvarande mängd Arla köket lätt crème fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ekorrungen 27 maj 2009

    Den här har jag ätit med god aptit! Det blir fler ggr. Tack för receptet

  • lost_star 30 september 2009

    Detta recept är supergott, testade med fläskfilé & det blev lyckat...Mums...=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.