Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag brukar servera den här pajen tillsammans med nachos, guacamole, tomatsalsa och en klick gräddfil

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
  2. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme, då går det lättare att kavla eller trycka ut degen i formen och den färdiga pajen blir sprödare.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24–26 centimeter i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ in formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen. Då halkar degen inte lika lätt ner i formen under gräddningen.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter.
  5. Med fyllningen: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Höj värmen, tillsätt köttfärsen och låt den steka med tills den är smulig. Häll på tomat och blanda i kryddmixen. Låt såsen koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i bönorna i köttfärssåsen och låt såsen svalna. Blanda i halva mängden ost i såsen. Häll såsen i det förgräddade pajskalet och strö på resten av osten.Lägg på strimlad paprika och halverade tomater. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.