Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Underbart god paj med tacokryddad köttfärs under ett täcke av tomat och crème fraiche!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 25 min Färdigt på: 1 tim
  2. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. 2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.
  4. 3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  5. 4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om.
  6. 5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
  7. 6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
  8. 7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
  9. 8. Servera pajen med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.