Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj med lågt GI

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En otroligt god och nyttigare paj variant med mycket smak av tacos. Det rent vattnas i munnen :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienser till pajskalet och rör om till det blir en fast degklump. Låt det stå kallt i minst 30 minuter. Kavla sedan ut degen och låt den täcka en smord pajform.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och nagga pajen med en gaffel och låt den förgräddas i 10 minuter.
  3. Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.
  4. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraîche och tacosalsan och bred på. Skär tomaterna i skivor och lägg på pajen, strö till sist över lite ost. Grädda pajen 10-15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.