Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

Ursprungligen kommer tacos från Mexico och är helt enkelt plockmat som äts i ett bröd gjort på majs- eller vetemjöl. Men de senaste decennierna har tacos kommit att bli något av en nationalrätt även i Sverige. Fredagsmyset är helt enkelt inte komplett utan tacos! Varför inte göra en smakrik och mättande tacopaj nästa gång det vankas allas vår fredagsfavorit? Med kryddig köttfärs, grönsaker och gratinerad ost på toppen blir det här en garanterad favorit hos alla familjens medlemmar. Fyllningen går att variera på många sätt, testa till exempel att göra tacopaj med kyckling istället för köttfärs! Och vill du göra din tacopaj LCHF byter du bara ut vetemjölet i pajskalet till mandelmjöl och fiberhusk. Smakligt fredagsmys!


Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°. Bryn köttfärsen och löken. Blanda kryddpåsen med lite vatten och tacosås...

1 h
10

Sätt ugnen på 200 grader Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten Förgrädda i 10-15 minuter Bryn köttfärsen, tillsätt vatten och Explosion Taco spice mix. Stek köttfärsen ganska torr, lä...

40 min
4-5

Tillagning Pajdeg: Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt 2 matskedar vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajfor...

30 min
4

Ugn 200 grader. Hacka löken och bryn den. Blanda sedan i kött färsen och bryn tillsammans. Pressa i vitlöken. Blanda i tacokryddan samt lite vatten. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. Bla...

5
23

Välj en av pajdegarna och gör den. Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i...

1 h
4-6
4

Ugn 200º. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfas...

4-6
3

Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med pajdegen. Bland torra ingredienser och häll sedan på vattnet och oljan och rör i hop med en sked. Degen kladdar inte på händerna och är lätt att platta ut i en...

4
2

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en...

6
2

Pajdeg: Sätt ugnen på 175°C. Blanda allt mjöl med salt och rör ihop med olivolja. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ i kylen ca 15 min. Tryck ut degen i en pajform, täck kanterna med...

1

Blanda ingredienser till pajskalet och rör om till det blir en fast degklump. Låt det stå kallt i minst 30 minuter. Kavla sedan ut degen och låt den täcka en smord pajform. Sätt ugnen på 200 grade...

5-6

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör tills det precis börjar formas till en deg. Fodra en pajform, gärna med löstagbara, höga kanter. Ställ formen kallt i 30 minuter....

6-8

Gör såhär: Sätt ungen på 225 grader. Börja sedan steka köttfärsen och hacka löken. Tillsätt tacokryddan och bryn det på låg värme tills köttfärsen fått fin färg. Hacka paprika och häll av en bruk m...

1 h
3-4

1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda mjöl och matfett till en grynig massa. Tilsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajs...

4

Värm ugnen till 225 grader. Klä en ugnsfast form med pajdegen, nagga botten med en gaffel och förgrädda i cirka 10 minuter. Stek köttfärsen och blanda i kryddmixen. Blanda laktosfri créme fraiche och...

6

Jobba samman ingredienserna till pajskalet till en smidig deg, tryck ut den i pajformen, (använd en form med höga kanter,) låt den stå kallt en stund, förgrädda sedan i 10 minuter. Bryn lök och köt...

6-8

Stek köttfärsen till tacofärsen och ha i tacokryddan och rör om. Ha i de andra ingredienserna och låt puttra till sig en stund. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och rör om. Nyp i margar...

6-8

Sätt ugnen på 200º. Tina smördegen. Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Lägg i majs och smaksätt med spiskummin och salt. Blanda Gratäng Crème, äg...


Sätt ugnen på 200grader. Stek köttfärsen. Under tiden gör i ordning pajdegen, när färsen fått fin färg tillsätt tacokryddan och ca 1dl vatten, låt puttra ihop under några minuter. Blanda Philad...

50 min
6-8

Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form och förgrädda i 225 grader, ca 10 minuter. Bryn färs och hacka fint, blanda ner tacokryddan och vatten och koka upp. Lägg i pajskalet....

4
2

Pajskal: Smält smöret i pajformen (använd ej för liten form, äggstanningen sväller ganska mycket) i ugnen. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajformen. Grädda i ugnen (ca 175-200 grader) tills paj...

4
2

Sätt på ugnen på 250 grader. Skölj av kikärtorna en stund. Låt torka i cirka 10 minuter. Skala av rödlöken och hacka till små bitar i en matberedare. (använd knivblad)Tillsätt kikärtor. Låt m...

30 min
4
5

Blanda mjölen, kvargen, margarinet och ungefär en tesked salt i en matberedare. Kavla ut degen och klä en stor pajform, eller eventuellt två små. Ställ i kylen i ca 20-30 min. Stek köttfärsen en...

1 h
6-8
3

Börja med att göra degen. Blanda mjölet med margarinet och sen i med vattnet. Blanda allt noga och lägg sen i en påse och in i kylen under 30 minuter. Nu tar du och startar ugnen, 175 grader....

1 h 30 min
5
2

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka grönsakerna, förutom tomaterna som skärs i skivor, och blanda crème fraiche med dipmixen. Rör ner en av paprikorna i blandningen (vi tog den gula). Lägg ca två lage...

30 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.