Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj

Ursprungligen kommer tacos från Mexico och är helt enkelt plockmat som äts i ett bröd gjort på majs- eller vetemjöl. Men de senaste decennierna har tacos kommit att bli något av en nationalrätt även i Sverige. Fredagsmyset är helt enkelt inte komplett utan tacos! Varför inte göra en smakrik och mättande tacopaj nästa gång det vankas allas vår fredagsfavorit? Med kryddig köttfärs, grönsaker och gratinerad ost på toppen blir det här en garanterad favorit hos alla familjens medlemmar. Fyllningen går att variera på många sätt, testa till exempel att göra tacopaj med kyckling istället för köttfärs! Och vill du göra din tacopaj LCHF byter du bara ut vetemjölet i pajskalet till mandelmjöl och fiberhusk. Smakligt fredagsmys!


Smöra en stor pajform (26-30 cm i diameter). Mixa hastigt ihop samtliga ingredienser till pajdegen och knåda till en boll, ta i mer mjöl om degen är kladdig. Kavla ut på mjölat bakbord och klä formen...

35 min
4-6

bryn köttfärsen och rödlök, slå på tacokrydda, blanda sedan ner tacosås och creme fraiche, ta av stekpannan och blanda i den rivna osten, slå på röran i pajskalet och gratinera i ugn på ca 175 grader...

45 min
6

Blanda pajdegen, tryck ut degen i en form med avtagbar kant (20 cm i diameter) och förgrädda i ugnen 10 min 225 gr. Bryn köttfärs och häll i tacokryddan + vatten. Låt koka en stund, lägg sedan i pa...

40 min
4

Sätt ugnen på 200º. Blanda ihop degen. Först mjöl, salt och bakpulver och sist smör och mjölk. Tryck ut degen i formen. Förgrädda INTE! Stek köttfärsen i olivoljan och blanda i kryddorna och vattn...

30 min
4

Rör samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en springform. Grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter. Bryn nötfärsen och ha tacokryddan tillsammans med lite vatten. Rör sedan i majse...


När du gjort degen kavlas den ut på smord plåt eller form. Förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Bryn och koka ihop fyllning 1 som sedan hälls över pajskalet. Fyllning 2 blandas och hälls övers....

25 min
5-6

Ugn 200º. Pajdeg: Blanda ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter....

1 h

Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen me...


Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg (Obs! mjöla händerna). Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med den. Häll tomaterna i en tråds...


Pajskalet: Blanda mjölerna med smöret, gärna i matberedare. När det blivit smuligt häller man i vattnet och bearbetar tills det blivit en kladdig deg. Tryck ut i pajform och nagga. Låt vila i kylsk...

1 h 15 min
4-8

Fräs färsen med hackad lök och krydda. Låt sjuda en stund. Smula 150 g chips i en form och lägg i färsröran. Tillsätt alla grönsaker. Blanda fraichen med sås/salsa och osten. In i 225 graders ug...

1 h
4

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölken och rör ihop. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte! Skala och hacka löken....

45 min
4

Sätt ugnen på 225 grader Börja med pajdegen. Hacka ihop margarin och smör, tillsätt vattnet och nyp ihop till en deg. Plasta in och lägg att vila i kylskåp i ca 10 min. Gör under tiden fyllninge...


Förgrädda pajskalet ca 10 min, stek under tiden köttfärsen, blanda i kryddmixen och lite vatten, tillsätt ketchup, tacosås och mjölken. Blanda ihop fyllning 2. Häll köttfärsen i det förgräddade pajs...

35 min

Ställ ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser för pajskalet och tryck ut det i en stor, djup pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter. Låt sedan svalna litet. Hacka och bryn löken och tills...

45 min
4

Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en ugnssäker form. Fräs färsen i stekpanna tillsammans med kryddmixen. Blanda crème fraiche, majonnäs, paprika och tomater. Lägg den frästa...

4

Hacka i hop mjöl, margarin, mjölk och bakpulver till en deg. Klä en pajform med degen och låt stå och vila tills fyllningen är klar. Bryn den hackade löken och lägg sedan i färsen och stek den smul...

1 h
4-6

Tag upp smördegen ur frysen och låt den tina. Eller gör egen paj deg, det är billigare. Fräs färs i stekpannan, tillsätt lök. Häll över i en kastrull och tillsätt tacokrydda och följ beskrivningen på...

4-5

Klä en paj form med smördegen. Stek köttfärsen tillsätt tacokrydda och rör om väl tillsätt creme fraiche tacosås och rör om. Häll över färsen på paj skalet skiva tomater och lägg ovan på srö över r...

25 min
4

Deg: blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret, tillsätt mjölken och arbeta ihop degen. Täck en pajform och förgrädda pajskalet i cirka 10-15 min, 250°. Fyllning: Fräs köttfärsen, blanda...

1-4

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en stor pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 minuter. 3. Stek köttfärsen och blanda i tacok...

30 min
8

Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg och platta ut den i en normalstor pajform. Grädda i 10 min på 225 o. Fyllning 1: Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen. Blanda...


1. Kavla eller tryck ut degen i en úgnsäker form, ca 24 cm i diam. Nagga pajbotten med hjälp av en gaffel. 2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. 3. Skala och finhacka löken. Hetta up...

6

Pajdegen Förgräddas i 15 - 20 min. Stek köttfärsen och lägg i den hackade löken, taco kryddan och vattnet. Lägg allt i pajformen. Rör ihop de hackade tomaterna med creme fraiche, majonäs, salt och pe...

3-4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.