Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopanerad fiskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att själv panera fiskfilé är faktiskt jättelätt. Här har ströbrödet i paneringen bytts ut mot smulade tacoskal. Servera en tzatziki att doppa grönsaker och fisk i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken till hälften. Skär fisken i strimlor. Smula sönder tacoskalen fint. Du kan stöta dem i mortel eller köra dem i matberedare eller mixer.
  2. Häll smulorna i en djup tallrik. Häll upp mjöl i en annan tallrik och vispa upp äggen i en tredje. Doppa fiskfiléerna först i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist tacosmulor eller ströbröd. Lägg dem att torka på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp lika delar olja och smör i en djup stekpanna, det ska vara rejält med matfett. Stek/fritera fisken vackert gyllenbrun på bägge sidor. Det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. T
  4. Du kan byta ut smulade tacoskal mot tacokrydda, cornflakes eller kokosflingor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 23 februari 2011

    hej undrar om du menar 1½ st tacoskal? Och 22 morötter?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.