Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopiroger

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekt utflyktsmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och ljumma. Häll spadet i bunken och lös upp jästen.
  2. Tillsätt salt, äggulor och hälften av mjölet. Arbeta i maskin fem minuter (för hand tio minuter) och tillsätt mer mjöl under tiden. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs lök, köttfärs och eventuella grönsaker i smör i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan. När köttfärsen är brynt, tag pannan av värmen och ställ åt sidan.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 18 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, klicka på 1-2 msk fyllning, vik rundeln dubbel (halvmåneformad) och nagga ihop kanten med en gaffel.
  5. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och låt vila en stund. Vispa upp ägget och pensla pirogerna. Grädda i nedre halvan av ugnen på 250 grader, ca 10 minuter tills pirogerna fått fin guldbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • caropia 11 maj 2009

    Dundergott! Uppskattades av hela familjen!

  • ceciliaw 2 januari 2010

    Mycket goda piroger, perfekta att äta halvljumna på utflykten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.