Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopizza med kebabtouch

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Läcker pizza med tacokryddad köttfärs och kebabsås! Fyllning och sås som jag knåpat ihop efter tycke och smak. Gillar du tacos och kebab kommer du garanterat gilla denna pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt matolja, salt och nästan allt vetemjöl. Låt jäsa under duk 40min.
  2. Tomatsås: Hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré efter smak, pizzakrydda och lite socker. Rör ihop och låt koka på svag värme en stund, smaka av med salt och peppar.
  3. Fyllning: Stek köttfärsen i lite olja. Tillsätt en krossad vitlöksklyfta, tacokrydda, tomatpuré, salt och pizzakrydda. Låt svalna. Skär en tomat och en gul lök till garnering.
  4. Kebabsås: Blanda créme fraiche med majonnäs. Tillsätt chili- samt cayennepeppar efter smak. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar och vitlökspeppar.
  5. När degen jäst färdigt, kavla ut den på 2 plåtar. Ringa lite olja över degen, sen på med tomatsås, fyllning (köttfärsen + lök och tomat) och sist men inte minst riven ost och mozzarella. Spara kebabsåsen till serveringen.
  6. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i ca 10 min. Ringla över kebabsås och servera med sallad:)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Britt Andersson 31 juli 2019

    Varsegod!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.