Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopotatis med köttfärs

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag såg ett recept i vår dagstidning på Tacopotatis som jag tyckte verkade gott. Testade det och faktiskt en supergod maträtt, som man gott kan bjuda sina gäster på, men även njuta en helt vanlig vardag. Så här gjorde jag min Tacopotatis med köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i potatisen och koka den nästan mjuk.
  2. Skala och skiva eller hacka löken. Fräs den tillsammans med färsen i matfett. Tillsätt tacokryddan och ev. tacoröran samt vatten. Koka ihop i 5 min.
  3. Koka upp mjölken. Ta av från värmen och vispa i ägg och salt. Lägg potatisen i en smord eldfast form. Lägg på färsblandningen och häll på mjölk/äggblandningen.
  4. Baka i ugn på 200 grader i 15 min.
  5. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Strö över osten och baka ytterligare i ca 10 min tills äggstanningen stelnat och osten smält.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • SteinAage 17 oktober 2008

    Hej, Stein heter jag. Har inte testat receptet än, men känner på mig att jag kommer att digga den här maträtten (har en kockutbildning för lääänge sen...). Skall nog testa det nästa vecka med några goda vänner. Dock... jag saknar vinförslag (även om ingredienserna tyder på att ett rätt kraftigt vin skulle passa fint, en Primitivo, Zinfandel, ett lite tyngre vin med eftersmak, annars kan ett fruktigt vin lätt bli utslaget av tacokryddor mm:), -kan jag tycka). Funderar ni att rekommendera viner eller alkoholfritt alt. till rätterna? Jag skulle definitivt uppsakatta det! Hur är det? Testar matklubben recepten i nåt provkök, eller tar ni in recept som verkar vettiga utan vidare funderingar? Vänliga hälsningar, Stein Schmidt

  • Pirkko 8 mars 2009

    Den här var gott!!

  • Krutor 23 februari 2014

    Det här smakade bra. Uteslöt tomaterna och hade champinjoner i köttfärsröran. Kommer att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.