Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacorulle (4st)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycked god tunnbrödsrulle med tacosmak som du gör själv. Detta recept är också ett ekonomiskt alternativ till de särskilda tacoprodukterna som man kan köpa och som ofta är ganska dyra. Tacokryddningen är enkel att få till själv utan att köpa färdiga kryddblandningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Stek lök och nötfärs i olivolja tillsammans tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré, chilisås, soya, chilipeppar, spiskummin, koriander, curry, pressad vitlök, vatten och salt. Rör om och låt puttra ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.
  3. Gör såsen: Hacka rödlöken och blanda med yoghurt och salt i en skål.
  4. Skär sallad, gurka och tomater i mindre bitar. Öppna en burk majs.
  5. Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg köttfärsblandningen på mitten av tunnbröden. Lägg på såsen. Strö över sallad, gurka, tomater och majs. Rulla ihop bröden och lägg skarven nedåt.
  6. Lägg resterande grönsaker som inte får plats i rullen vid sidan om

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.