Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagine med kyckling och dadlar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod gryta, uppskattad av alla som ätit den hos oss. Perfekt bjudrätt eftersom den är enkel att förbereda och att tillaga i ugnen. Jag har ingen tagine utan använder en rund ugnsfast form med lock istället och det går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 º. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn kyckligen på alla sidor. Tillsätt salt och kryddor och koka 5-10 minuter på låg värme. Ta kycklingen från värmen och placera i en tagine. Blanda lök, vitlök, citron juice och kycklingbuljong i en stor skål. Häll blandningen i taginen tillsammans med kycklingen. Strö dadlar och sköljda kikärtor ovanpå kycklingen. Lägg locket pa taginen och laga i ugnen i 1 timme. Blandningen blir tjockare när kycklingen är kokt. Servera på en bädd av couscous.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lekmanhansen 24 september 2012

    Gjorde detta i en tagine på spisen. Anv färska dadlar, blev jättegott. Tagine kan varieras i oändlighet. Det bästa med det är att det är så lätt att göra. Vem som helst kan lyckas med det o det är en festmåltid varje gång. Men köp en tagine! Resultatet blir så mkt bättre med det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.