Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle alla contadina

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En perfekt måltid till alla tillfällen som man vill ha det lite lyxigare, vare sig det är vardag eller fest. Det är inte så svårt att göra och resultatet blir underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka 2 vitlöksklyftor. Blanda det med hälften av persiljan och ca ½ dl olivolja i en skål. Ställ åt sidan och låt dra.
  2. Strimla parmaskinkan. Skala och finhacka lök och resterande vitlök.
  3. Värm olja i en stekpanna. Lägg i finhackad lök, vitlök och resten av persiljan. När doften stiger, lägg i den strimlade skinkan.
  4. Låt fräsa i några minuter. Smula i buljongtärningen. Häll i vinet och låt koka in. Häll därefter i tomaterna och låt sjuda några minuter. Salta och peppra.
  5. Koka pastan "al dente". Häll av vattnet och blanda pastan med hacket av persilja, vitlök och olivolja. Blanda sedan pastan med såsen. Servera genast.
  6. Maträtten är laktosfri. För mjölkfritt kontrollera innehållet i buljongtärningen. För gluten- och äggfritt kontrollera innehållet i pastan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Julissa 26 mars 2010

    Super gott!!! Högsta betyg. Lätt att göra också. Tack så mycket :))))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.