Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med fläskfilé i krämig vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smak av Italien

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader. Bryn fläskfilén i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en eldfast form och stick in en kött-termometer. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 65-70°. Tag ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.
  2. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i lite matfett några minuter. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.
  3. Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljongen under omrörning. Låt såsen puttra i ytterligare några minuter. Smaka av. Skär filén i skivor och lägg dem ovanpå den nykokta pastan. Häll över såsen och strö över hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.