- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Tagliatelle är detsamma som bandspeghetti. Det finns både gula tagliatelle gjorda på ägg och gröna tagliatelle med spelat. Blanda gärna sorterna, det ser mycket trevligt ut.
Instruktioner
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt och olja. Lägg i pastan när vattnet kokar.
- Rör om med en trägaffel så att pastan inte fastnar. Låt koka 5-8 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen.
- Gör under tiden gorgonzolasåsen. Smula sönder gorgonzolan i en liten kastrull. Tillsätt grädden och låt osten smälta på svag värme under omrörning. Rör ner crème fraiche, tillsätt muskot och peppar och låt såsen sjuda upp.
- När pastan är färdig silas vattnet bort i ett durkslag.
- Häll tillbaka pastan i grytan, tillsätt en klick matfett och häll över såsen. Blanda lätt och häll upp i en het serveringsskål.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smaka av såsen och salta om det behövs.... ostarna har lite olika sälta från början!