Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med gorgonzolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Tagliatelle är detsamma som bandspeghetti. Det finns både gula tagliatelle gjorda på ägg och gröna tagliatelle med spelat. Blanda gärna sorterna, det ser mycket trevligt ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt och olja. Lägg i pastan när vattnet kokar.
  2. Rör om med en trägaffel så att pastan inte fastnar. Låt koka 5-8 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Gör under tiden gorgonzolasåsen. Smula sönder gorgonzolan i en liten kastrull. Tillsätt grädden och låt osten smälta på svag värme under omrörning. Rör ner crème fraiche, tillsätt muskot och peppar och låt såsen sjuda upp.
  4. När pastan är färdig silas vattnet bort i ett durkslag.
  5. Häll tillbaka pastan i grytan, tillsätt en klick matfett och häll över såsen. Blanda lätt och häll upp i en het serveringsskål.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pysselfia 11 mars 2008

    Smaka av såsen och salta om det behövs.... ostarna har lite olika sälta från början!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.