Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med laxsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den gräddiga såsen fäster bra på den breda pastan. Som förrätt passar en champinjonsallad med vinägrett.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka löken och fräs den i matfettet i några minuter. Tillsätt vinet och låt koka några minuter. Häll i grädden och koka ihop tills hälften återstår. Koka tagliatellen enl. anvisningarna. Mixa såsen med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av den med salt, peppar och limesaft. Låt den koka upp. Skär laxen i små tärningar och låt dem sjuda i såsen i 3 minuter. Lägg upp tagliatellen och häll över såsen. Garnera med basilikablad och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Glitterfia 18 oktober 2010

    Åhh, vad kul att hitta receptet här =) Det är jättegott och snabblagat. Funkar vilket som: att mixa såsen eller inte. Smaksak efter humör eller ork. Det blir lika gott vilket som. Har dock aldrig använt basilika.

  • Jusse99 2 juli 2012

    Såsen ser vidrig ut, men smakade helt OK.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.