Perfekt till kalaset
Instruktioner
- Sockerkaka basrecept
Smörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och flor med valfri smak pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
- Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.
Grädda tårtan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
- Baka två avlånga sockerkakor. Låt svalna. Skär 1/3 av den ena och ställ uppe på den andra biten till ett lok. Glasera med flor med chokladsmak. Den andra kakan delas i två bitar. Gräv ur en del av kakorna så det blir lastutrymme i dem.
- Glasera vagnarna. Fäst runda godisbitar som hjul och förbind loket och vagnarna med lakritsbitar. Garnera med glasyr. Fyll vagnarna med godis.
Publicerat den
14 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Huuur fick du ägg och florsockret "pösigt"? Har provet detta receptet två gånger, nu. Första gången med vanligt florsocker och andra gången choklad, men inte blir det pösigt som med vanligt socker.. Mvh Elisabeth