Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Taiwanesisk caesarsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingstrimlorna i en skål, häll marinaden över och täck skålen. Låt köttet marinera så länge som möjligt, helst över natten.
  2. Ta upp kycklingen, krydda den med havssalt och chiliflagor. Vänd strimlorna i äggula, strö över potatismjöl och vänd dem sedan i pankopanaden.
  3. Hetta upp en wok över hög värme och häll i solrosoljan. Fritera kycklingstrimlorna i omgångar över medelvärme i ca 10 minuter, tills de är genomstekta och gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt strimlorna rinna av på hushållspapper.
  4. Fördela salladsblad och tomater på två djupa tallrikar. Lägg kycklingstrimlorna ovanpå och strö krutonger och parmesanflagor över. Ringla till sist över generöst med dressing och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.