Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Takpokkum, kryddkyckling

 
Skriv ut

Mycket god Koreansk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i vardera två bitar. Skär ett par snitt i varje bit. Lägg bitarna i en skål. Skölj salladslökarna och hacka dem fint. Blanda lökhacket med vitlök, sesamfrön, soja, olja, sirap och ingefära. Fördela blandningen över kycklingbitarna. Ställ i kylskåp i 4 timmar. Vänd på köttbitarna några gånger under tiden.
  2. Skölj och tag bort kärnorna i paprikan. Tärna den. Skölj lökarna noga. Skär dem i smala, sneda skivor.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tag upp köttbitarna från marinaden och stek dem bruna runt om. Häll på marinaden och lite vatten så att köttet blir precis täckt. Lägg på lock och sjud i ca 10 minuter. Tag bort locket och sjud ytterligare någon minut. Lägg i lök och paprika.
  4. Servera med kokt potatis ris, pasta eller nudlar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.