Mycket god Koreansk rätt.
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna i vardera två bitar. Skär ett par snitt i varje bit. Lägg bitarna i en skål. Skölj salladslökarna och hacka dem fint. Blanda lökhacket med vitlök, sesamfrön, soja, olja, sirap och ingefära. Fördela blandningen över kycklingbitarna. Ställ i kylskåp i 4 timmar. Vänd på köttbitarna några gånger under tiden.
- Skölj och tag bort kärnorna i paprikan. Tärna den. Skölj lökarna noga. Skär dem i smala, sneda skivor.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tag upp köttbitarna från marinaden och stek dem bruna runt om. Häll på marinaden och lite vatten så att köttet blir precis täckt. Lägg på lock och sjud i ca 10 minuter. Tag bort locket och sjud ytterligare någon minut. Lägg i lök och paprika.
- Servera med kokt potatis ris, pasta eller nudlar till.
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar