Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tallrikslax med brynt smör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillagas på tallriken sedan gästerna satt sig till bords. Snacka om lättlagat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på potatisen och hacka sen allt det gröna ytterst fint och blanda det i en skål. Skär citronen i klyftor. Sätt in 4 mattallrikar i kall ugn och sätt ugnen sen på 75º.
  2. När potatisen är klar och tallrikarna varma så dela smöret i bitar och lägg ner det i varm stekpanna och låt det fräsa upp under omrörning och dra av pannan. Ta tallrikarna ur ugnen och lägg snabbt på laxskivorna, 2 på varje tallrik, bredvid varandra och kanske lite omlott. Beräkna 2 tunna skivor eller ca 125 g per person. Lägg en handfull med grönt på laxen, potatis och citron på varje tallrik och ös sen på med det heta smöret och servera bums.
  3. Fisken blir exakt så nätt kokt av det heta smöret, som är allra godast när det handlar om lax av hög kvalitet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.