Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tandoori Murgh (tandoorikyckling)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 10 minuter
Skriv ut

En av de mest kända Indiska rätterna. Ljuvligt mör av sin marinad och het av chili och garam masala. Receptet är beräknat som förrätt. Serverar du som huvudrätt så ta dubbelt så mycket kyckling. Men i övrigt samma mängd ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra skinnet av kycklingdelarna. Lossa bröstköttet delvis från benet. Skär 3-4 diagonala snitt i lårbitarna ända in till benet.
  2. Blanda allt utom oljan väl till marinad. Lägg kycklingbitarna i marinaden. Vänd dem och se till att marinaden verkligen kommer åt överallt och låt marinera 3-4 timmar.
  3. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Pensla en långpanna med oljan, lägg i bitarna och grilla dem ca 10 min. Vänd bitarna ett par gånger. De ska ha ordentligt med färg.
  4. Servera med yoghurtsås och sallad som förrätt eller huvudrätt med ris, och naan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.