En riktigt bra förrätt med smakrik scampi. Den friska gurksalladen är perfekt i kombination med de kryddiga räkorna.
Instruktioner
- Skala räkorna om det behövs. Skär ett litet snitt längs ryggraden och pilla bort den svarta strängen. Torka räkorna med lite hushållspapper.
- Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i räkorna. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen minst 30 minuter, upp till ett dygn.
- Halvera och kärna ur gurkan med hjälp av en tesked och skiva den tunt. Skala löken, halvera och skiva tunt.
- Blanda gurka, lök och mynta i en skål, pressa över limesaften. Salta, peppra och droppa över lite olivolja.
- Grilla räkorna å spett en-två minuter på vardera sida eller tills de blivit rosa. Servera med gurksalladen.
Publicerat den
27 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag kommenterar samma sak som i ett annat recept, man ska verkligen inte köpa tiger räkor. Dom är ett jätte stort miljö hot. Och gör så att mark skövlas å folk är tvugna att flytta. Vi alla borde sluta köpa jätte räkor, får våra och våra barn å barnbarns skull. Och för alla dom som lever i misär på grund av att vi här inte vet bättre.