Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Carins brysselkex

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Jättegoda spröda mördegskakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet på bakbordet samt sockret och vaniljsockret ovanpå. Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet. Låt degen vila 30 min i kylskåpet.
  2. Forma degen till rullar ca 4 cm i diameter. Lägg sockret i en plastpåse och droppa i karamellfärg. Blanda tills sockret har fin färg. Rulla degen i det färgade sockret och låt den vila kallt i 30 minuter. . Skär dem sedan i i knappt ½ cm tjocka skivor och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 175 grader ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lilas 28 juli 2009

    Jättegoda kakor! Jag slängde ner alla ingredienser i matberedaren, och det gick kanonbra, sen rullade jag rullarna i färgat strösocker, istället för pärlsocker. Tack för receptet! Det kommer att göras fler gånger. Mvh Lilas.

  • Twizzt 12 april 2011

    Vill bara tacka för receptet. Super gott!! :)

  • lkh 30 april 2011

    De blev perfekta! :)

  • Cassiopeya 1 november 2011

    Bakade dessa idag, fast med rosa strösocker runt om. Supergoda kakor som gärna bakas igen och igen :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.