Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Carins wienerstänger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här receptet fick jag i höstas av en tant som har fyllt 99 år. Hon är aktiv, bakar och lagar mat. Man blir så glad när man träffar henne. Vi byter mat- och bakrecept. Baka gärna dessa goda kakor, kommentera vad ni tycker!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader eller väl det.
  3. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sunbeauty 16 april 2008

    Hej Visst blir man förundrad över hur olika vi åldras. Jag jobbasr som rörmokare och har precis börjat renovera ett badrum åt en 93-årig dam. Hon jobbar dessutom halvtid (visserligen i en idrottsförening) och gissa med vad? Datorer! Kakorna låter smarriga. Dom bakar vi till sönernas myndighetsdag nästa helg Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.