Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Evas rullrån

 
Skriv ut

Det här är nästan lite extra nummer, men om du har tid och lust så gör du en kulturgärning. För utsättningen är dock att du har ett rullrånsjärn. Har du det, gläd dina vänner med rullråns spröda upplevelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman samtliga ingredienser förutom smöret. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör tills allt är blandat. Låt smeten svälla en stund.
  2. Hetta upp rån järnet på båda sidor.
  3. Pensla det gärna lätt med smält smör före gräddningen.
  4. Lägg lite smet i järnet och tryck försiktigt ihop det, grädda rånen i ca ½ minut på varje sida.
  5. Lyft ut dem med en stekspade och rulla ihop dem runt en pinne medan de ännu är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.