Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Gretas mandelainer

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

På kafferepen förr i världen brukade det ibland förekomma något somkallades "madelainer". De bestod av fin sandkaksdeg i små behändliga formar. Här tar vi åter upp det receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet.
  2. Skilj äggens gulor och vitor. Vispa sockret med äggulorna pösigt. Tillsätt det avsvalnade matfettet samt citronsaften.
  3. Blanda ihop bakpulver och potatismjöl, tillsätt och rör till en slät smet. Tillsätt citronsaften.
  4. Piska äggvitorna till mycket styvt skum, vänd försiktigt in dem i smeten.
  5. Pensla små släta aluminiumformar eller bakformar av papper med matfett och bröa dem lätt. Fyll dem till hälften med smeten.
  6. Grädda dem i 175 grader ca 12 minuter. Stjälp upp dem och låt dem svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.