Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Gröns dinkelbröd

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Saftiga bröd som passar utmärkt till frukost eller soppa. Bröden bakas på kall vätska och lång jästid vilket ger extra god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt, salt, olivolja och fiberhusk. Låt stå ca 10 min.
  2. Arbeta i mjöl, dinkelflingor och sesamfrö. Arbeta degen väl. Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 1-2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut dinkelflingor på bakbordet. Ta upp den lite kladdiga degen på bakbordet och dra ut degen till en avlång rulle ca 40 cm. Dela den i 9 delar. Rulla varje bit i flingor och vrid dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bröden jäsa ca 15 min. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.