Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Hannas kakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Snabbakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde och smält, avsvalnat matfett. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2 1/2 cm i diameter. Skär rullen i bitar, ca 2 cm långa, och rulla bitarna till bollar.
  2. Lägg bollarna på smord plåt och grädda i 200° ca 15 minuter, eller tills kakorna är ljusbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.