Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Klaras körsbärskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Helt suverän enkel och god efterrätt. Man kan byta ut körsbären mot i princip vilken frukt, eller vilka bär som helst. På våren är det perfekt att använda sig av rabarber. Det blir jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölet.
  2. Häll smeten i smord pajform eller liknande.
  3. Strö över körsbären/ rabarbern. Hyvla över smöret och strö sist över pärlsockret.
  4. Grädda i 175* ca 35-40 min.
  5. Servera med glass, lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mia-59-staff 28 maj 2009

    Jag provade detta recept men tog lite mindre socker.Minus 1/2dlsocker och minus 1/2dl pärlsocker.tog dessutom mindre smör.Kakan blev jättegod!!! Tack för tipset

  • janeba 22 juli 2011

    Har provat detta recept. Kakan var mycket god. Kommar att göra den fler gånger när jag har fler bär. Tack för ett bra recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.