Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Signes äppelkaka

 
Skriv ut

Servera som en dessert eller till en tår kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Rör smör och socker smidigt till kakan. Tillsätt äggen.
  3. Blanda för sig mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ner 2 1/2 dl av mjölblandningen i smeten. Resten sparas.
  4. Grovhacka valnötterna. Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt.
  5. Blanda nötter, äpplen, russin, kanel och nejlikor med den resterande mjölblandningen (1 1/2 dl). Smörj en form med löstagbar botten.
  6. Bred ut hälften av äggsmeten i formen, lägg på fyllningen och sedan resten av äggsmeten. Strö över rårörsocker.
  7. Grädda kakan i 45-60 minuter. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.