De här kexen är knapriga och smuliga och blir ett perfekt mellanmål för den hungrige, särskilt tillsammans med lite ost och oliver.
Instruktioner
- Lägg båda mjölsorterna i en hög på arbetsytan eller i en stor skål. Tillsätt salt, peppar och fänkålsfrön och blanda.
Gör en grop i mitten, tillsätt utrörd jäst och olivolja och blanda till en mjuk deg. Knåda den i 5 minuter och täck den med en bakduk. Låt jäsa i ca 2 timmar, tills degen blivit ungefär dubbelt så stor.
- Knåda degen ordentligt igen, ca 5 minuter. Dela den i fyra delar och arbeta på en lätt mjölad yta. Kavla med handflatorna ut degbitarna till stavar, 2 cm i diameter.
Skär varje stav i 10 cm långa bitar. För ihop ändarna på varje bit och tryck ihop dem.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner degringarna i det kokande vattnet: det måste antagligen göras i omgångar. Efter 5 minuter, eller när de stiger till ytan tas de upp och får rinna av.
- Lägg kexen på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter, tills kexen är knapriga och smuliga.
Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
16 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar