Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarallucci - Kryddiga fänkålskex

 
Skriv ut

De här kexen är knapriga och smuliga och blir ett perfekt mellanmål för den hungrige, särskilt tillsammans med lite ost och oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg båda mjölsorterna i en hög på arbetsytan eller i en stor skål. Tillsätt salt, peppar och fänkålsfrön och blanda. Gör en grop i mitten, tillsätt utrörd jäst och olivolja och blanda till en mjuk deg. Knåda den i 5 minuter och täck den med en bakduk. Låt jäsa i ca 2 timmar, tills degen blivit ungefär dubbelt så stor.
  2. Knåda degen ordentligt igen, ca 5 minuter. Dela den i fyra delar och arbeta på en lätt mjölad yta. Kavla med handflatorna ut degbitarna till stavar, 2 cm i diameter. Skär varje stav i 10 cm långa bitar. För ihop ändarna på varje bit och tryck ihop dem.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner degringarna i det kokande vattnet: det måste antagligen göras i omgångar. Efter 5 minuter, eller när de stiger till ytan tas de upp och får rinna av.
  5. Lägg kexen på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter, tills kexen är knapriga och smuliga. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.