Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarator-Bulgarisk yoghurtsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En intressant kall soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt med pressad eller riven vitlök, vinäger, olja och salt – vispa ordentligt.
  2. Skölj och tärna gurkan och blanda ned i yoghurten, hacka dillen och tillsätt även den.
  3. Häll i kallt vatten och servera. Toppa med hackade valnötter. Hårdrostade, skivade, mandlar är också gott, istället for valnötter.
  4. Det här är en kall soppa som ska smaka mycket vitlök. Serveras bäst med några isbitar och svalkar gott en het sommardag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.