Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta - apelsin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Så god tårta...mm..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Apelsinkrämen: Vispa grädden och blanda allt till en slät smet (sikta eventuellt ner florsockret för att undvika klumpar).
  2. Lägg apelsinkräm mellan alla bottnar och täck tårtan runt om med krämen.
  3. Ta ut mitten på marsipanen och skär ut 8 snibbar. Lättast är det att ta en tallrik och pressa den lätt mot marsipanen så att det bildas en cirkel, sedan skär man först ett kryss och så ytterligare ett kryss.
  4. Lägg försiktigt över marsipanen över tårtan, vik upp flikarna och dekorera "hålet" med färska bär. Eventuellt kan man sikta över lite florsocker, men gör då detta innan bären.
  5. Låt tårtan stå kallt ca 1 timme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • missmongo 9 september 2011

    ska pröva detta imorgon =)

  • Maya_mek 8 mars 2012

    Så god så enkel,, hade denna som doptårta,, ska göra den till helgens kalas oxå fast med något annat spännande kalas dekoration i mitten :-D betyg 5 av mig, -en snabb svängihop tårta med vackert utseende :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.