Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta Black and White

(31 kommentarer)  
Tårta Black and White Tårta Black and White
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Det här blir en hög och saftig tårta med mycket chokladsmak i. Verkligen något för chokladälskaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Man bakar bottnarna i två omgångar, så det behövs alltså två satser.
  2. Bottnarna: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner äggulor, sirap, mjölk och smält avsvalnat smör, inte så svalt så att det stelnar.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, så att du kan hålla bunken upp och ner utan att det droppar. Blanda ner äggvitorna med det andra.
  4. Häll smeten i en form med smörpapper i botten och smorda kanter. Grädda kakan i ugnen ca 20-30 min, känn med sticka. Låt den svalna på galler. När kakan svalnat delar du den i två bottnar och gör sen en tårtbotten till på samma sätt. Om du gör bottnarna nån dag innan så vänta med att dela dem tills du ska lägga ihop tårtan och förvara bottnarna i plastfolie i kylen.
  5. Jag föredrar att man gör bottnarna två dagar innan, gör fyllningen och lägger ihop tårtan dagen innan så den får stå och dra till sig, sen gör man frostingen samma dag. Det kan dessutom bli svårt att hinna med allt på en dag!
  6. Fyllningen: Värm grädden under omrörning tills den nästan kokar, bryt ner chokladen i små bitar och rör hela tiden tills allt smält ihop. Ställ in i kylen tills den blir helt kall. Vispa sedan smeten med elvisp till en tjock mousse.
  7. Lägg ihop tårtan med chokladmoussen mellan varje lager, täck med rejält med plastfolie och in med den i kylen tills nästa dag.
  8. Obs! Jag använde bara tre av bottnarna eftersom jag tyckte den blev tillräckligt hög så, jag gjorde en glasyr och täckte den överblivna bottnen med och åt som vanlig kaka, det blev jättegott!
  9. Chokladfrosting: Smält chokladen och smöret i vattenbad, rör om då och då. Tag bort från värmen. Vispa grädden och rör ner den lite i taget i chokladmassan till en jämn smet. Låt blandningen kallna men inte i kyl, då blir den för hård!
  10. Täck hela tårtan med chokladfrostingen med hjälp av en slickepott, skölj slickepotten under rinnande hett vatten till slutfinishen så blir det lättare att få en slät yta.
  11. Dekorera tårtan som du vill eller ha den som den är, jag brukar dekorera med stjärnor i vit choklad som jag gjorde samtidigt som chokladmoussen, smälte choklad och hällde upp i små formar.
  12. Ganska mycket arbete, men helt klart värt besväret! Själv tyckte jag det var en väldigt rolig tårta att göra!

Liknande recept

Kommentarer (31)

  • Caddiie 11 mars 2008

    Oh vad gott det verkar!

  • GaraMasala 2 april 2008

    Godaste jag ätit!

  • gunnarstorp 7 maj 2008

    fy vilka bottnar varför blev det bara smulor

  • Ketronya 8 maj 2008

    Om bottnarna bara blev smulor måste något ha gått snett, jag har bakat denna tårta otaliga gånger och bottnarna har aldrig blivit smuliga. Tråkigt att det misslyckades men jag kan lova att det inte är något fel i receptet.

  • matnjutaren 13 maj 2008

    JÖSSES! Vad SMARRIGT detta låter! Jag som ÄLSKAR choklad! :D DEN ska stå på bordet när barnbarnet fyller 7 i Juni! TACK för receptet!

  • ambapali 18 juli 2008

    Definitivt nåt fel på det här receptet. Varken bottnarna (bara smulor) eller den vita fyllningen (blev aldrig fast) fungerade. Glasyren blev mycket ljusare än bilden visar och hela anrättningen blev dyr, ful och kvalmigt söt. Det kvalmigt söta tror jag kan bero på att jag inte använde tillräckligt mörk choklad. Hur som helst en massa pengar och tid i sjön.

  • jelovi 15 augusti 2008

    Det tog lång tid att göra den men det var det värt hade inte ägg i för det tål jag inte.Men det vart bra en då väldig mättande tårta.Min mamma som jag gjorde tårtan till vart nöjd med den!!!!!

  • Tonja 26 december 2008

    ursäkta .! halå . det är inget fel på denna tårtan/kakan . bara för att du inte kan baka . . bra jobbat du som skrev receptet . och du som skrev den elaka komentaren . börja baka nått lättare istället om du inte kan baka alls . ja e 13 år och t.o.m ja inser att du har fel . och eftersom dom andra säger att deras kaka inte smular o.s.v så måste det vara ditt fel. så du kan köpa färdig kakbotten om det är svårt för dej .du kan till exempel baka kladdkaka ,pannkakor , tosca tårta , och massa andra saker . du kan till och med köpa en färdig tårta , men skriv inte dumma komentarer till den som kommer med nått bra . sluta med sånt för du kommer ingenstans med sånt i ditt liv . tro mej ! till dej med den lilla gröna paprikabilden från meeeeeeej

  • Tingeling13 13 augusti 2009

    Dessvärre blev mina bottnar också helt smuliga och lite torra (vet ej vad felet är). De bara ramlade sönder när man skar i den :o(. Men smaken var det inget fel på :o)

  • Ketronya 13 augusti 2009

    Hmm, det är väldigt märkligt att det blir så. Men visst man måste ha en väldigt vass kniv när man delar bottnarna och man måste vara försiktig. Jag använder tex en lång filékniv när jag gör det och dom har aldrig gått sönder för mig.

  • Ketronya 13 augusti 2009

    Och just det ja, om bottnarna blir torra så är det för att dom varit inne för länge i ugnen, dessa bottnar ska absolut inte bli torra, snarare tvärtom, de blir alltid väldigt saftiga och närmre kladdkakehållet, så om de blir torra är det för att de varit i ugnen för länge! Alla ugnar är ju olika, kanske är min ugn ovanligt slö!

  • ooooooooo 20 oktober 2009

    Tack för ett härligt tårtrecept!! Blev supergott!

  • linneafast 29 oktober 2009

    Hmm det står nog lite fel på tiden, hur länge den ska vara inne i ugnen. Första botten hade jag inne ca 25 min den blev torr. Den andra hade jag inne bara 17 min ungefär och den blev precis lagom torr/kladdig. Så tips, håll noga koll på kakan när den är i ugnen. Men annars ett toppen recept, har inte kommit till moussen än, men det låter toppen och det ska nog gå bra!! :D

  • Ketronya 29 oktober 2009

    Kan vara så att det är jag som har en dålig ugn och det är därför det behövs 30 min för mig. Men man ska alltid kolla kakan med sticka en stund innan så ska det nog bli bra!

  • Innnna 25 december 2009

    Tack så jätte mycket för receptet! Gjorde tårtan till julen. Den var väldigt enkel att göra och verkligen jättegod! Men misslyckades lite med den vita chocklad moussen, den blev inte så fast som den skulle men den hann bli fast tills nästa dag. Ett enkelt recept som verkligen är värt att testa. (:

  • zimple 19 mars 2010

    Har vispat moussen nu i 10 min snart med elvisp. NU börjar den tjockna men det är nog för att grädden har blivit till smör. Helt klumpig. Vad har jag gjort fel Hade grädde med lång hållbarhet- kan det påverka? Hade vit blockchoklad- kanske man ska ha nåt finare. Den var definitivt kall iaf. Kanske inte kom tillräckligt nära kokpunkten...?

  • menorka 20 juli 2010

    Wow, vilken god tårta!! :) Trodde först att jag hade misslyckats med den vit chokladmousse, då den aldrig blev tjock när jag vispade den. Men ställde in den i kylskåpet igen och väntade tills den blivit kallare och då funkade det jätte bra. :) Tack för receptet!

  • magpuri 1 september 2010

    hum gjorde jag nåt fel.. för när vi skulle servera min tårta så var den stenhård den vita chokladen i mitten så hela tårtan blev smulig :(

  • Soooz 3 november 2010

    Jag vill verkligen göra den här tårtan til min födelsedag, men vågar man? Nästan alla säger att bottarna smular och att moussen inte blir som det står i receptet :S Ska man utmana ödet ändå kanske, haha?

  • Julia-21 15 april 2011

    Svar till Zimple Det är nog inte att grädden blev smör utan att det skar sig, om du värmer upp det bara litegrann i vattenbad så blir smeten jämn igen sen :)

  • Julia-21 15 april 2011

    Oj, haha såg inte att ingen kommenterat här på 2-3 år... menmen kanske hjälper någon ändå ;)

  • AylinF 21 april 2011

    jag blev väldigt nöjd. Den blev- precis som många kommenterat- rätt smulig när jag skulle dela den och gick isär i flera delar, men jag satte ihop alla delar som gått sönder och bredde fyllningen emellan och lät den ligga över kvällen, morgonen därpå var tårtan hel och super god. Kan definitvt rekommendera.

  • MichaelaB 13 november 2011

    Den vita chokladmoussen blev ju aldrig tjock! lät den stå i både kyl och frys innan jag vispade den så den skulle vara helst sval....

  • harrypotter1 24 april 2012

    mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt

  • harrypotter1 24 april 2012

    mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt

  • harrypotter1 24 april 2012

    mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt

  • harrypotter1 24 april 2012

    mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt

  • harrypotter1 24 april 2012

    mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt

  • harrypotter1 24 april 2012

    mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt

  • Zee85 14 juli 2012

    Its really Wonderful cake i bake it today and the results was Amazing

  • chiarachiara 3 augusti 2013

    Den här tårtan gör min kompis regelbundet, och det är det närmaste nirvana man kan komma, den är HELT Underbar!!! Finns dock ingen anledning att komplicera till den vita choklad mousse delen med att koka grädden? Smält vit choklad i vatten bad och vispa upp grädde normalt, blanda sedan ihop de två; obs kolla här så du gör rätt på den biten, enklast : http://www.tasteline.com/recept/vit_chokladmousse_8

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.